Workplace Innovation. Theory, Research and Practice

2017 – het European Workplace Innovation Network (EUWIN) en partners hebben een boek gemaakt dat is geredigeerd door: Peter R.A Oeij, Diana Rus en Frank D. Pot.

 

Dit boek gaat over Sociale Innovatie (Workplace Innovation), een sleutelbegrip als het gaat om het participeren van mens en organisatie in een gezonde en duurzame vernieuwing. Het boek bevat een verzameling, multidisciplinaire bijdragen die theorie, onderzoek en praktische perspectieven combineren. Daarnaast presenteert het boek nieuwe inzichten in beleid met nieuwe theoretische benaderingen van Sociale Innovatie uit een aantal landen, evenals internationale casestudies over dit onderwerp. Deze cases belichten de rol van leiderschap, de relatie tussen innovatie op het werk en welzijn en ook de ‘do’s en don’ts’ bij implementatie van Sociale Innovatie. Of u nu een ervaren werknemer, manager, beleidsmaker, vakbondsman of student bent, dit boek bevat een reeks tips, gereedschappen en internationale casestudies om u te helpen Sociale Innovatie te begrijpen en te implementeren. Het boek bevat 23 hoofdstukken en begint met vier voorwoorden, namelijk van: Robert Karasek (Universiteit van Kopenhagen), Antti Peltomäki (Europese Commissie), Edwin van Vlierberghe (Bombardier) en Leila Kurki (Finse Confederatie van Professionals, STTK).

Referentie

Peter R.A. Oeij, Diana Rus, Frank D. Pot (Editors). ‘Workplace Innovation. Theory, Research and Practice’. (2017) Springer International Publishing AG.

(Hard copy ISBN 978-3-319-56332-9;  e-Book ISBN 978-3-319-56333-6). https://www.springer.com/gp/book/9783319563329.

Een kopie van de Inhoudsopgave en lijst van auteurs vindt u als bijlage. Een boekbespreking door Richard Ennals kunt u downloaden via: https://rdcu.be/vVup

Twee boekbesprekingen zijn als bijlage toegevoegd, één uit het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken en één uit Het Tijdschrift voor HRM.
Een boekbespreking door Jeff Gaspersz vindt u via de volgende link: https://www.jeffgaspersz.nl/nw-23740-7-3675578/nieuws/innoveren_van_onderop.html?page=0

De presentatie van het boek kunt u hier bekijken: 
https://www.youtube.com/watch?v=cILlSiwszXY&feature=em-share_video_user