TRIZ

2009 – TRIZ is een Russisch acroniem van ‘Teoriya Resheniya Izobreatatelskikh Zadatch’, wat in het Engels betekent: ‘Theory of Inventive Problem Solving’. TRIZ als werkwijze biedt de mogelijkheid om op een snelle en effectieve manier problemen aan te pakken en om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen.

Hoe werkt het?
Deze methode helpt organisaties bij het sneller genereren van meer en hoogwaardige oplossingen. TRIZ kan worden toegepast door elke organisatie, onafhankelijk van de omgeving waarin deze zich beweegt. De drie basisprincipes van TRIZ zijn:

-Problemen en oplossingen zijn uitwisselbaar voor verschillende bedrijfstakken en onderzoeksgebieden.
-Patronen van technologische vooruitgang zijn uitwisselbaar voor verschillende bedrijfstakken en onderzoeksgebieden.
-Innovaties maken gebruik van wetenschappelijk onderbouwde bijeffecten van buiten de omgeving waarin ze ontwikkeld zijn.

Door het toepassen van deze basisprincipes weet TRIZ op een effectieve en efficiënte manier bij te dragen aan het ontstaan van vernieuwende ideeën. De methode geeft handvatten die bruikbaar zijn bij de probleemformulering, systeemanalyse, foutenanalyse en evolutiepatronen.

Verwijzing
Websites: https://www.nieuweproductenbedenken.nl/default.asp?pid=840 en https://www.eduhub.nl/capgemini-academy/triz-innovation#beschrijving