Toolbox voor betrokkenheid op de werkvloer

Werknemers worden geconfronteerd met een snel evoluerend productieapparaat en veel productinnovaties. De processen die dit ondersteunen zijn echter onvoldoende uitgebouwd. Hierdoor ondervinden werknemers veel stress en vervalt de teamleider in een rol van crisismanager.

Doelstelling en Aanpak

Met het project worden Proces Improvement Teams (PIT) opgezet: werkgroepen met teamleiders die worden gevraagd op basis van hun expertise en interesse om een best practice uit te werken rondom een concreet gebied. Hierbij delen zij hun ervaringen en helpen bij de implementatie ervan. Productieleiders en managers ondersteunen de PIT’s en ontwikkelen hierbij coachende vaardigheden.

De focus van de methodiek van de teams ligt op overleg en creatief en innovatief denken. Procesverbetering dient als hefboom tot opwaardering van de functie van productiearbeider en teamleider en het invullen en definiëren van de leiderschapsfunctie.

Resultaten

Het project ‘PIT Toolbox voor leiderschap en betrokkenheid op de werkvloer’ van Unilin Flooring is één van de 16 lopende innovatieprojecten die in april 2008 van start zijn gegaan met ondersteuning van het ESF Agentschap.

Contactgegevens

UNILIN FLOORING

T.a.v. Marleen Verstraete

Ooigemstraat 3

8710 Wielsbeke

België

Tel. +32 (0) 56 67 25 11

Fax. +32 (0) 56 67 27 60

www.quick-step.com