The Long Work Hours Culture

2008 – Dit boek onderzoekt de effecten van werktijden op het individu, het gezin en de organisatie. Het bespreekt waarom mensen lange werkdagen maken en wat de kosten en voordelen zijn van deze investering. The Long Work Hours Culture is een aanbeveling voor managers, professionals en anderen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een menselijke en gezonde werkomgeving.

Het maken van lange werkdagen kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid: dit hangt vooral af van de reden waarom er moet worden overgewerkt (al dan niet vrijwillig) en de manier waarop wordt overgewerkt (al dan niet gestrest). Ook al is er een groep mensen die vrijwillig overuren draait, de meeste werknemers willen minder uren maken dan dat ze momenteel doen.

Dit boek bevat bijdragen van zes organisaties over onder meer werkverslaving, het verschil tussen passie voor het werk en verslaving, de rol van technologie in het maken van lange werkdagen en de gevolgen van oververmoeidheid en burn-out. Het onder controle krijgen van lange werktijden vergt creativiteit van zowel het individu en zijn familie, de organisatie en de mentaliteit van de samenleving.

ISBN13: 978-1-84855-038-4

Keywords: Monitoring & evaluatie