Sociale Innovatie: visies, voorbeelden en feiten

 

2007 – Een kenniseconomie draait om kennis en kennis zit – allereerst – in mensen. Wie in een economie die steeds meer draait om de innovatieve kracht van kennis en creativiteit het beste uit zijn organisatie wil halen, moet de mensen centraal stellen. En dat betekent: anders leidinggeven, anders organiseren, anders werken en samenwerken. Met een ander woord: sociale innovatie.

Onderzoek van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit onder 9.000 bedrijven in Nederland toont aan dat het innovatiesucces van bedrijven slechts voor 25% verklaard wordt door technologische innovaties en voor 75% aan sociale innovaties. En juist op dat vlak is een wereld te winnen in Nederland, want met onze passie voor innovatie en bereidheid om nieuwe management- en organisatie-inzichten toe te passen is het nog niet zo best gesteld.

Dit boek is de weerslag van één jaar publicaties van het online kennisplatform socialeinnovatie.nu. Een boek vol inspiratie en voorbeelden van hoe het anders kan. Lees interviews met internationale goeroes als Tom Peters, John Kotter, Isaac Getz, Charles Leadbeater en Pekka Himanen. Volg de visies of columns van bekende Nederlandse managementschrijvers als Harry Starren, Jaap Peters, Jos van Hezewijk, René Tissen of Mathieu Weggeman. Wat is de mening over sociale innovatie van experts als PvdA-senator Trude Maas, Erasmus hoogleraar Henk Volberda en UvA hoogleraar Wout Buitelaar? En wat is het geheim van de succesvolle sociale innovatie aanpak van een gemeente als ’s-Hertogenbosch of bedrijven als Philips Design?

Verwijzing:
Sociale Innovatie: visies, voorbeelden en feiten wordt uitgegeven door Eiffel en is kosteloos te bestellen via www.socialeinnovatie.nu.

Keywords: Innovatie & innovatievermogen