Search: Digital World

2007 – Search: Digital World. Dat is de titel van dit boek. Wij zijn benieuwd wat u vindt van deze titel. Heeft u het gevoel dat we daarmee Internet degraderen tot een zoekfunctie? Of dat we u uitnodigen naar Internet te kijken als middel om grondig onderzoek te doen? Waarschijnlijk reageert u vanuit de waarden, de gezichtspunten van waaruit u doorgaans reageert. Uw referentiekader bepaalt hoe u de wereld ziet.

Optimisten zien altijd kansen. Pessimisten zien altijd gevaren. Wij denken dat Internet zo’n ontstellende hoeveelheid informatie bevat dat je niet anders kunt dan dicht bij jezelf, bij je eigen waarden te blijven. Anders spoelt Internet je weg en laat je je leiden in plaats van vorm te geven aan je eigen leven.

Waar Internet1.0 nog vooral gezien kon worden als een grote database met Google als markt-hit, bedoelen we dat met Internet2.0 sociale interactie een rol gaat spelen en dat dit via het web op een, al dan niet mobiel, slimme, interactieve manier wordt gestimuleerd. Het perspectief beschreven in Social Networking en Work2.0, en in het deel over Internet vermenselijkt zijn hier sprekende voorbeelden van. Ook in het deel waarin we een nieuw perspectief op het organiseren van business communities belichten, gaan we nader in op de impact van 2.0 technologie op onze manier van zaken doen. Wat wij zien gebeuren in de digitale wereld, schetsen we vanuit verschillende standpunten en we nodigen u uit om uw eigen kijk te ontwikkelen. We laten u in onze keuken kijken door het lectoraat binnenste buiten te keren en kunt u kennis maken met onze modellen. Dit is het gereedschap waarmee we de vraagstukken die ons gesteld worden te lijf gaan en waarmee we nieuwe perspectieven creëren voor onszelf, de studenten en het bedrijfsleven.

ISBN: 90-7781-218-1

Keywords: Innovatie & innovatievermogen, slimmer werken – organisatie, sociale innovatie