Recepten voor Groei

2008 – Waarom 15 concrete en beproefde groeirecepten uit eigen praktijk in een boekje? Allereerst omdat we in onze praktijk veel organisaties tegenkomen die worstelen met groei. Ten tweede omdat we geloven dat je als ondernemer maar twee keuzes hebt: excelleren of creperen. Uitblinken gaat alleen als je ergens heel goed in bent. Kennis is daarbij cruciaal. Het mooie van kennis is: hoeveel je er ook van weggeeft, kennis raakt nooit op. Sterker nog, je krijgt er meer voor terug. Juist die wisselwerking ervaren wij in onze relatie met opdrachtgevers en vormt een onlosmakelijk onderdeel van het plezier van samenwerking. En tenslotte om onszelf als DBSC (breder) bij u te introduceren. Veel bedrijven kennen ons vanuit een bepaalde dienstverlening, vaak gekoppeld aan een uitgevoerde opdracht of een specifieke presentatie, terwijl ons pallet aan dienstverlening nadrukkelijk breder is.

De recepten die u in dit boekje vindt, zijn de weerslag van wat begon als interne kennisdeling in ons adviesbureau. Gaandeweg raakten we zo enthousiast, dat we besloten deze recepten te bundelen en ze aan onze relaties aan te reiken.

Onverstandig om onze kaarten zo open op tafel te leggen? We zeiden het al: kennis expliciteren en delen beschouwen we als een investering in gewaardeerde relaties. Bovendien beschikken de meeste ondernemers (en hun managementteam) over uitstekende ervaring, zijn ze goed opgeleid en weten ze ook op het gebied van management van de hoed en de rand. Voor hen zullen de recepten waarschijnlijk geen schokkend nieuws bevatten. Ze zijn dan ook vooral bedoeld als handige leidraad, om sleutelfunctionarissen mee te inspireren en/of aan het werk te zetten.

Vanuit het perspectief van kennisdeling nodigen wij u van harte uit om uw feedback op dit boekje te geven. Vanzelfsprekend zijn wij van onze zijde gaarne bereid om mee te denken over de groeimogelijkheden van uw organisatie.

Meer informatie is online te vinden via https://www.dbsc.nl/publicaties&nieuws%20-%20rvg1.html.

ISBN: 978 90 813319 1 3

Keywords: dynamisch managen