Organiseren van innovatie. Praktijkvoorbeelden van innovatiekracht van binnenuit

2011 – Bedrijven en instellingen wordt voorgehouden dat innoveren belangrijk is om te concurreren, om sneller, beter en goedkoper nieuwe producten en diensten te leveren en markten te veroveren. Maar waar haal je de ideeën, de creativiteit, de kennis en vaardigheden om te innoveren vandaan? Waar zit de innovatiekracht van organisaties?

Organisatie van innovatie’ bevat verhalen uit dertien bedrijven en instellingen die hun organisatie zó hebben georganiseerd, dat de innovatieve kracht van hun medewerkers effectief wordt benut en gestimuleerd. Het innovatievermogen van deze organisaties wordt hierdoor blijvend verhoogd. Medewerkers leren meedenken over vernieuwing van processen, nieuwe producten, diensten en markten. En als ze eenmaal ervaren dat hun ideeën en kennis worden benut, blijven ze dat innovatieve gedrag vertonen. Door je organisatie zó in te richten dat de competenties van medewerkers maximaal benut worden, creëer je een goed klimaat voor sociale innovatie.

De verhalen inspireren en stimuleren om in de eigen organisatie te zoeken naar manieren om innovatiekracht te benutten en versterken. Zo ontstaan sociale innovaties die ook nog leiden tot meer werkplezier!

Verwijzing
Het volledige boek is opgenomen als bijlage. Het boek is aan te schaffen via de website van Van Gorcum

Keyword: Innovatie & innovatievermogen