Organisation, technological change and skill use over time

A longitudinal study on linked employee surveys

2021 – In de onlinelibrary-Wiley.com, New Technology, Work and Employment bespreken de auteurs het gebruik van vaardigheden en technologische verandering.

Abstract

De impact van technologische veranderingen op de inhoud van banen en bijbehorende vaardigheden is een centraal onderwerp in vele disciplines. Tot op heden wordt in onderzoek technologische verandering rechtstreeks gekoppeld aan verschuivingen in het gebruik van vaardigheden; organisatieverandering wordt zelden als een beïnvloedende factor beschouwd. Op basis van een panelonderzoek, gebruikt dit artikel een Luhmanniaanse benadering om de relatie tussen technologische verandering en organisatorische context te begrijpen.

Deze theorie wordt kwantitatief getoetst en toont het belang aan van het overwegen van de aard van de werkomgeving bij het bestuderen van veranderingen in vaardigheden. De resultaten laten kleine effecten zien van de technologische verandering op het veranderende gebruik van vaardigheden, maar grotere effecten als sprake is van veranderingen in de werkomgeving. Aanbevelingen voor toekomstig onderzoek en praktische implicaties worden besproken.

Een belangrijke conclusive is: de impact van technologie moet begrepen worden in haar organisatorische context. We kunnen geen directe impact van technologie verwachten.

 

Referentie

Steven Dhondt, Karolus Kraan, Michiel Bal. ‘Organisation, technological change and skill use over time. A longitudinal study on linked employee surveys’. New technology Work and Employment. Onlinelibrary-Wiley.com. First published: 31 December 2021.

Download het artikel via:

https://doi.org/10.1111/ntwe.12227

 en de bijbehorende infographic via de button.