Innovaties bij het aanstellen en opleiden van jongeren door MKB bedrijven in de VS

2015 – In de Verenigde Staten ontwikkelen MKB bedrijven innovatieve strategieën om jonge werknemers in dienst te nemen en te scholen zodat  zowel het bedrijf er van profiteert én de werkloosheid onder jonge mensen terugdringt. Die werkloosheid treft vooral jongeren met een achterstand. 

De Economist Intelligence Unit deed een onderzoek in de hele VS om creatieve modellen voor het aanstellen van jongeren te vinden die door MKB bedrijven worden omarmd. De Rockefeller Foundation heeft het onderzoek betaald.

Drie beste bedrijven zijn geselecteerd uit een lijst van negen kandidaten. Deze bedrijven wilden hun verhaal delen zodat andere bedrijven kunnen leren van hun innovaties. 

De winnaars zijn:

LiveWatch Security, een aanbieder van draadloze alarm systemen in St. Marys, Kansas. Zij gebruiken video-games om de prestaties te sturen en te trainen.

Precision Body & Paint, een garage voor auto-reparatie in Beaverton, Oregon met een leer-werk contract om nieuwe medewerkers te trainen.

Sharp Decisions, een technologisch adviesbureau in New York die een op het principe van een ‘patrouille’ gebaseerd trainingsprogramma aanbiedt aan oorlogsveteranen. 

Referentie

Zie voor een samenvatting van het rapport en de casebeschrijvingen inclusief videofilms https://www.economistinsights.com/analysis/innovations-youth-hiring/

Thema’s: arbeidsverhoudingen, talentontwikkeling, MKB

Sector: n.v.t.

Bron: onderzoeksrapport