In kaart brengen van de context voor de overdracht van de Finse ervaringen met sociale innovatie

2015 – Finland behoort met tot de meest ontwikkelde landen in bijna alle aspecten van zijn economische prestaties. Een van de belangrijkste elementen van het Finse “economische wonder" is de uitstekende prestaties van het land in zowel technologische als organisatorische innovaties. De doelstelling van het Adaptykes project, dat wordt gefinancierd door de EU, is het bewerken van een aantal resultaten van het Finse Workplace Development Programme (Tykes) tot lesmateriaal voor ondernemingen in Hongarije en Roemenië.
Het doel van deze studie is te helpen bij het vertalen van de Finse goede voorbeelden naar de economische en institutionele omgeving van de ontvangende landen, die heel verschillend zijn. De vergelijkende analyse richt zich op belangrijke gebieden zoals de economische en innovatieve prestaties van de kleine en middelgrote bedrijven en hun investeringen in de ontwikkeling van zowel het menselijk als het organisatorisch kapitaal.

Verwijzing
Journal of Self-Governance and Management Economics, Volume 3 (2), 2015, pp. 7-29, ISSN 2329-4175. Het volledige artikel vindt u als bijlage. Voor meer informatie over Tykes, kunt u zoeken in deze kennisbank.

Thema’s: sociale innovatie, innovatiekracht

Sector: n.v.t.

Bron: artikel