Flandres Synergy Inspireert

2017 – Flandres Syergy Inspireert is het Ledenbulletin van Flandres Synergy (FS) nummer 10 van Juni 2017. Het bevat onder meer Goede Praktijken, een Tool-Kitt en informatie over nieuwe netwerken van ‘Warme scholen’ die werken aan een Nieuwe Arbeidsorganisatie.

FS promoot, bevordert en initieert innovaties op vlak van arbeidsorganisatie in Vlaamse bedrijven, social profit organisaties en overheidsbedrijven met het oog op meer slagvaardige organisaties (in termen van efficiëntie, flexibiliteit, kwaliteitsvolle werking, innovatief en duurzaam karakter) EN een betere kwaliteit van de arbeid (meer “actieve” jobs).

Korte inhoud van het leden bulletin

Het magazine is opgebouwd in vier rubrieken.

1.     FactorSynergy met de leukste weetjes, events en het laatste nieuws.

2.     Goede Praktijken met (in dit nummer) twee cases: de Zonnehoeve (zie elders in deze Kennisbank) en Puuur. De Zonnehoeve is een organisatie in de ‘sociale economie’; zie voor wat dat is: https://www.socialeeconomie.be/wat-verstaan-we-onder-sociale-economie). Puuur is een ‘Dienstencheque’ bedrijf: (https://www.federgon.be/diensten-aan-particulieren/)

3.     Zelf aan de slag met tien tips voor een goede teamstructuur en een tool-KKIT om de autonomie van teams een boost te geven.

4.     GePROJECTeerd met nieuws over projecten van Flandres Synergy.

Referentie

Flandres Synergy Inspireert, Ledenmagazine, nummer 10, Juni 2017. Het magazine is als bijlage toegevoegd.