Flanders Synergy inspireert

Flanders Synergy Inspireert

Ledenmagazine nr.13. maart 2018

2018 – Het dubbeldikke nummer van het ledenmagazine geeft een overzicht van diverse projecten uitgevoerd door of onder leiding van Flanders Synergy (FS); het is geïllustreerd met vele cases van bedrijven die aan die projecten meedoen.

Nieuw is het project in de Voedingsmiddelen Industrie met als doel in bedrijven Innovatief Organiseren te introduceren met het oog op a) hoger rendement, meer kwaliteit en sneller reactievermogen en b) hogere kwaliteit van arbeid, motivatie en beroepstrots.

Bedrijven doen onder andere mee aan een ‘Innovatielab: Innoveren kun je leren’ en/of nemen deel aan ‘Werkblokken’, een simulatiespel. In het magazine vindt u korte casebeschrijvingen van deelnemers: Delino, La Vie est belle, Vandemoortele.

Het boek ‘Goesting architecten, Van dwingende naar inspirerende organisaties’, wordt gepresenteerd. Het vat de – inmiddels jarenlange – ervaringen van Flanders Synergy en vele cases samen en is dan ook geschreven door Mieke van Gramberen, een van de oprichters van FS.

Er staat een verslag in het magazine van de genomineerden en uitreiking van de Factories of the future award.

En tenslotte bevat het magazine een overzicht van de vele bedrijven die sinds 2013 deelnamen aan het VITIO project, (een Vlaamse Industriële Toekomst door Innovatief Organiseren). Namen van bedrijven zijn bijvoorbeeld: Bekaert, DAIKIN, Janssen Pharmaceutica, Niko.

Een nieuw project ‘Warme scholen’ wordt aangekondigd.

 

Referentie

Het ledenmagazine Flanders Synergy Inspireert, nr. 13 maart 2018, is als bijlage toegevoegd. 

Thema’s: flexibel organiseren, Innovatie & innovatievermogen, teamwerken, zelfsturen

Sector: Industrie

Bron: Artikelen, Cases