Firm Strategies and Managerial Choices to improve Employee Innovation Adoption

in the Logistics Industry

2022 – Deze studie analyseert de rol van organisatorische mindfulness en werknemersbetrokkenheid bij innovatie-adoptie door werknemers. Daarbij wordt er rekening mee gehouden of concurrentiestrategie en ondersteunend leiderschap een effect hebben op deze relaties.

Resultaten tonen aan dat een concurrentiestrategie van een onderneming die kwaliteit en niet enkel kosten waardeert, en de aanwezigheid van organisatorische mindfulness (waardoor werknemers alert zijn om problemen op te lossen en beter samen te werken), positief gerelateerd is aan de innovatie-adoptie door werknemers. Bovendien heeft de aanwezigheid van ondersteunend leiderschap ook een effect op de innovatie-adoptie door werknemers.

Omdat organisaties voortdurend innovaties moeten adopteren om met verandering om te gaan, benadrukt deze studie, gebruikmakend van de opgedane inzichten, dat elke organisatie haar eigen toekomstige strategische keuzes kan maken.

 

Referentie

Oeij, P.R.A, Hulsegge, G., Preenen, P.T.Y., Somers, G., Vos, M., (2022). Firm Strategies and Managerial Choices to Improve Employee Innovation Adoption in the Logistics Industry, Journal of Innovation Management, 10(1), 76-98.; DOI: https://doi.org/.10.24840/2183-0606_010.001_0005.