De kracht van netwerkbenadering

2006 – In dit bijzondere boek schrijven 25 auteurs over hun passie voor de netwerkbenadering. Het zijn verhalen uit praktijk en theorie die een nieuwe kijk geven op de organiserende samenleving. Een antwoord op het keer op keer vastlopen in de complexiteit van bestaande organisaties.

De netwerkbenadering creëert ruimte voor ondernemen. Essentie is dat we gewoon kunnen beginnen. We bouwen aan iets nieuws, doen ervaring op en als het krachtig genoeg is lost het bestaande zich op of verbindt zich met het nieuwe. Met het netwerk als inspirerende metafoor kan de organiserende samenleving een enorme diversiteit en dynamiek aan. Een boek voor ieder die op ondernemende wijze deel wil nemen aan organisaties en voor leidinggevenden die daar ruimte aan willen geven.

Anne-Marie Poorthuis is organisatieadviseur en onderzoeker. Zij is mede-oprichter van Netwerkimpuls en Stichting Netwerkstudies.

Auteurs: Floor Basten, Annette Beeftink, Conny van der Bijl, Marc Coenders, Anna Derjavets, Ine van Emmerik, Jacqueline Hofstede, Julien Haffmans, Lieke Hoogerwerf, Olga van Hoorn, Caroline Kal, Dhian Sioe Lie, Gerritjan van Luin, Gerdine van Ramshorst, Herman Roose, Michiel Schoemaker, Thomas Thijssen, Alice Verheij, Chester C. Warzynski, Jos Werkhoven, Sjanneke Werkhoven, Eelke Wielinga, Fokke Wijnstra, Anja Senhorst

Onderdelen:
Deel 1 Bouwen aan netwerken
Deel 2 Netwerkonderzoek
Deel 3 Werking van netwerken
Deel 4 Netwerkpraktijken in organisaties

ISBN: 9789023242680

Keywords: dynamisch managen, flexibel organiseren, inzetbaarheid