De kracht van de wijkagent

2015 – In het boek, ‘De kracht van de wijkagent’  illustreert Bennie Beuvink, zelf wijkagent de belangrijke rol die de wijkagent speelt in de lokale veiligheidszorg. Het is het tweede boek van deze auteur die eerder ‘De magische wereld van de wijkagent’ schreef. Of het nu gaat om overlast door een kraaiende haan of een uit de hand gelopen ruzie, de wijkagent zorgt ervoor dat de partijen elkaar vinden en de rust wederkeert.

Het betreft een verhalenbundel met grappige, ontroerende en ook wel spannende belevenissen van hemzelf in zijn wijk in Enschede en van collega’s elders in het land. Op de cover van het boek staat de Rotterdamse wijkagent Wilco Berenschot, inmiddels beroemd om zijn opklaptafeltje op straat, waar hij spreekuur houdt. Voor Beuvink is Wilco een typisch voorbeeld van een wijkagent met passie. Hij wil onmiddellijk iets betekenen voor het kind.

Dit zijn ‘kleine’ momenten die dagelijks voorkomen en niet terug te vinden zijn in de misdaadstatistieken. Het is echter wel belangrijk, contact maken en relaties opbouwen waardoor vertrouwen wordt gewonnen. Deze politiemensen zorgen ervoor dat de maatschappij niet uit elkaar valt. Dat is de kracht van de wijkagent. De auteur vertelt over situaties van alledag in het leven van een wijkagent.

Het zijn waargebeurde verhalen over politiemensen die dagelijks op pad zijn en hun werk doen met hart voor de zaak en passie voor de burger.

Referentie
Bennie Beuvink, ‘De kracht van de wijkagent’  (2015) Reed Business Information – ISBN 9789035248335.
Zie ook het interview met Beuvink door de redactie van WEP, de website van de politie: https://www.wep.nu/de-kracht-van-de-wijkagent

Bennie Beuvink (1957) is ‘operationeel expert wijk’ bij de Nationale Politie, Eenheid Oost, basisteam Enschede.