Jac. Barendregt BV

2012 – Jac. Barendrecht BV is een bedrijf dat met 40 mensen Grond-, weg en waterbouwprojecten (GWW) uitvoert. Medio jaren ’80 heeft Rinie Barendregt het bedrijf van zijn vader overgenomen. Sindsdien biedt het bedrijf een totaalpakket aan zijn klanten. Naast hoofd- en onderaanneming van GWW kunnen opdrachtgevers ook voor machineverhuur, transport, groenvoorziening en onderhoud bij het bedrijf in Rhoon aankloppen. Klanten zijn particuliere bedrijven, gemeenten en bouwbedrijven.

Hun werkgebied bevindt zich in Zuidwest Nederland.

Sociale innovatie
Van de 40 mensen, voldoet een deel aan het profiel van ‘Social Return’; zij zijn bijvoorbeeld langdurig werkloos geweest, moesten weer in een werkritme komen of hadden door een gebrek aan scholing een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit ambitieuze familiebedrijf werkt al jaren met mensen die meer aandacht en begeleiding nodig hebben dan anderen. Steeds meer groeit de vraag naar bedrijven die zwakkere groepen zoals langdurig werklozen aan werk helpen. Jac. Barendregt biedt ze niet alleen een werkplek, maar weet als de beste hoe deze mensen te begeleiden. En dat loont!

Aanpak
Volgens Rinie Barendregt is aandacht binnen dit traject het belangrijkste. “Sommige mensen hebben  gewoon net wat extra steun nodig. Die krijgen ze van ons.” “Zo was er een zestienjarige jongen. Zijn vader vroeg of hij gratis bij ons mocht werken. Hij was lastig, het ging niet goed op school en hij had structuur nodig. We hebben hem aangenomen, gewoon tegen het minimumloon. Door veel begeleiding, ook in de avonduren met huiswerk, heeft hij nu zijn VMBO diploma. Hij is bijna klaar met zijn opleiding tot Vakman Wegenbouw en gaat verder voor een diploma Machinist. Het kost tijd, het kost aandacht, maar het werkt wel”, aldus Barendregt.

Het intensief begeleiden van mensen is geen liefdadigheid. Steeds meer gemeenten vragen bedrijven mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt werk te bieden. Met name binnen de GWW sector waar 80% van het werk bij de overheden vandaan komt. Ook de vergrijzing speelt een steeds grotere rol bij het vinden van goed personeel.

Jac. Barendregt komt hieraan tegemoet. “Wij voorzien dat er een tekort aan vakmensen ontstaat. Bedrijven moeten al het arbeidspotentieel dat er is gaan benutten. Door de toekomst van een werknemer te waarborgen zorgen we voor de continuïteit van de onderneming.”

De laatste tijd heeft de GWW sector veel te verduren. Het is een kwestie van overleven en consolideren. Ook nu, misschien wel meer dan ooit, is het geven van aandacht erg belangrijk. Rinie: “Betrokkenheid tonen bij het werk, even langs een project rijden in het weekend. Kijken hoe het gaat. Dat doen wij voor onze klanten maar zeker ook voor onze mensen. Dat schept vertrouwen. Uiteindelijk moeten we het met elkaar doen.”

Resultaten
Inmiddels heeft het bedrijf een goede naam opgebouwd. Er is weinig verloop en mensen die anders uitvallen blijven binnenboord. Bovendien is het ziekteverzuim gedaald tot slechts 2%.  Het is gemakkelijker om opdrachten te krijgen van overheden die SROI-eisen stellen (SROI = Social Return on Investment). Kortom, een duidelijke win-win situatie.

Verwijzing:
Bedrijf: https://www.jacbarendregt.nl/
Interview syntens

Steekwoorden: Duurzame inzetbaarheid, MKB, Dynamisch managen & leiderschap, Talentontwikkeling,

Sector: Bouw