Combining a person-centered and ecological approach

to develop, implement and sustain innovations in organisations: Intervention mapping

Workplace innovation (WPI, of ‘sociale innovatie’) heeft tot doel door verbetering van de werkomgeving en de arbeidsorganisatie, zowel de prestaties van een organisatie als de kwaliteit van de arbeid van de werknemers te versterken.

In deze bijdrage stellen de auteurs een protocol voor waarmee men interventies (IM) in kaart kan brengen. Daarmee kan de organisatie WPI ontwikkelen, implementeren, evalueren en onderhouden. IM combineert persoonsgerichte en ecologische opvattingen, voor het betrekken van individuen die binnen een organisatie functioneren op verschillende niveaus.

Het protocol past – op theorie gebaseerde – veranderingsstrategieën toe, teneinde concrete en effectieve individuele-  en milieuveranderingen te bewerkstelligen. Die veranderingen zijn maatwerk voor de lokale context van de organisatie.

Referentie

Doorn, van R. R. A.; Kok, G.; Ruiter, R.A.C.: ‘Combining a person-centered and ecological approach to develop, implement, evaluate and sustain workplace innovation in organizations: Intervention mapping’. InPractice 11/2019; eawop.org

https://openjournals.ugent.be/ewopinpractice/article/87114/galley/204926/download/