Die Bedeutung von WorkPlace Innovation

Bewältigung technologischer und personeller Herausforderungen in der niederlaändische Logistikbranche

Overwinning van technologische en personele uitdagingen in de Nederlandse sector Logistiek

2018 – In dit artikel (in het Duits) gaan de auteurs dieper in op de uitdagingen op het gebied van personeelsbeleid voor de Nederlandse sector logistiek en leggen zij uit waarom WorkPlace Innovation (WPI, Sociale Innovatie) een noodzakelijke aanpak is, om de geïdentificeerde uitdagingen te overwinnen.

Vervolgens zoomen ze in op de algemene onderdelen van een WPI-strategie en onderzoeken de voorwaarden waaronder bedrijven WPI kunnen implementeren. Daarna vatten zij een studie samen die laat zien hoe belangrijk WPI is voor de adoptie van innovatie en voor innovatieprestaties.

Zij sluiten het artikel af met een eindconclusie, een presentatie van de praktische effecten en een samenvatting van de inspanningen die momenteel in de Logistiek worden geleverd om de introductie van WPI te verbeteren.

Referentie

Dhondt, Steven; Paul Preenen; Peter Oeij; Katarina Putnik; Wouter van der Torre; Ernest de Vroome: ‚Die Bedeutung von Workplace Innovation. Bewältigung technologische und personeller Herausforderungen in der niederländische Logistikbranche.‘  In: R. Kopp & P. Ittermann (Eds.) (2018) Konzeptionelle Perspektiven von Arbeit in der digitalisierten Logistik. Veröffentlichung des Forschungsprojektes Innovationslabor „Hybride Dienstleistungen in der Logistik“, pp 53 -73. Bundesministerium für Forschung und Bildung: Dortmund.

 

Thema: Workplace innovation/Sociale Innovatie; Innovatie en innovatievermogen

Sector: Logistiek

Bron: Artikel